top of page
  • Writer's pictureAistila

Aistila tukee lasten ja nuorten urheilua uudella tavalla

Lasten ja nuorten harrastusten kustannukset ovat olleet nousussa jo vuosia, mikä on tehnyt varainhankinnasta osan harrastavan lapsen ja hänen lähipiirinsä arkea. Aistilan kanssa tehtävässä yhteistyössä urheiluseurojen jäsenet ja heidän lähipiirinsä ovat voineet ilmoittautua Aistilan ja Turun yliopiston yhteiseen kuluttajarekisteriin ja osallistua tuotetestauksiin, joista seura tai joukkue saa rahallisen korvauksen.
Yhteistyö TPS:n kanssa

Monet kalliit lajit ovat asettaneet joukkueet ja harrastajien perheet taloudellisesti ahtaalle. Yksi Aistilan yhteistyökumppaneista on TPS, jonka kanssa yhteistyötä on tehty jo vuodesta 2021. 2009 syntyneiden poikien jalkapallojoukkueen joukkueenjohtaja Janne Virta on ollut enemmän kuin tyytyväinen varainkeruudiiliin.


-        Nyt kun harrastusten kustannukset lajiin ja seuraan katsomatta ovat nousussa, kaikenlainen varainkeruutyö otetaan iloiten vastaan. Kustannuspainetta on lajissa kuin lajissa ja paine rahankeruuseen on kasvanut, kertoo joukkueenjohtaja Virta.


Varainkeruumalli, josta kaikki hyötyvät


Myös lasten vanhemmat ja lähipiiri ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön. He voivat tukea lapsen tai nuoren harrastusta käyttämällä vain hieman omaa aikaansa tuotetestauksiin osallistumiseen. Lisäksi osallistujat pääsevät maistelemaan uutuustuotteita ja vaikuttamaan niiden kehitykseen.

-        Testauksiin voi osallistua silloin, kun itsellä on aikaa, mistä on saatu kiitosta vanhemmilta. Olemme maistelleet monenlaisia tuotteita hedelmäkarkeista ketsuppiin, sanoo Virta.

 Aistilalle yhteistyö on tuonut uusia jäseniä kuluttajarekisteriin.

 

-        Varainkeruuyhteistyö on molemmille osapuolille hyödyllistä. Se on joustava ja mieluisa tapa urheiluseurojen varainhankintaan ja Aistilalle taas mahdollisuus osallistaa kuluttajia hyvin monipuolisesti mukaan tuotetestaustoimintaan. Lisäksi on hienoa olla edistämässä kaikkien lasten mahdollisuuksia harrastaa, sanoo Miia Salonen, Aistilan aistinvaraisten arviointien koordinaattori.

 

Aistilan ja TPS:n välinen varainkeruuyhteistyö osoittaa, että sponsoroinnin ei tarvitse tarkoittaa vain yrityksen logoa urheiluseuran pelipaidassa.


Laajentuva yhteistyö


Aistilalla on nyt yhteistyösopimuksia useiden seurojen kanssa sekä Turun alueella että pääkaupunkiseudulla, mutta myös uusille kumppaniseuroille on tilaa. Jos kiinnostuit yhteistyöstä Aistilan kanssa, voit ottaa yhteyttä Aistilan Miia Saloseen. Yhdessä voimme luoda parempaa tulevaisuutta kaikille lapsille ja nuorille.


Kuvat: Emma Eklund

Comments


bottom of page