top of page
  • Writer's pictureTerhi Pohjanheimo

Euroopan suurin aistitutkijoiden konferenssi Turussa

Aistilan Terhi puheenjohtajana Euroopan suurimmassa aisti- ja kuluttajatutkijoiden konferenssissa, joka pidetään Turun Logomossa syyskuun puolivälissä.


Aisti- ja kuluttajatutkimuksen uusimmat tuulet Suomessa syyskuussa!


Turun Logomossa järjestettävä EuroSense-konferenssi yhdistää ainutlaatuisella tavalla aisti- ja kuluttajatutkijat ja teollisuuden. Aistilan tutkimuspäällikkö Terhi Pohjanheimo on konferenssin toinen puheenjohtaja.


Kyseessä on merkittävin eurooppalainen tieteellinen aistitutkimuksen konferenssi. A Sense of Earth -teema tarjoilee mielenkiintoisen kattauksen alan uusimpia kansainvälisiä tutkimuksia.


Ohjelmassa on myös:

  • Sensory Walk, Aistilan kehittämä menetelmä tutkia tilaa ja ympäristöä aistinvaraisesti. Aistilan Terhi esittelee tuloksia ravintolassa toteutetusta tutkimuksesta.

  • Mahdollisuus tutustua Flavoriaan, Turun yliopiston monitieteiseen tutkimusalustaan, jota myös Aistila hyödyntää tutkimuksissaan. Aistilan Mari Norrdal kertoo vierailun yhteydessä, miten kuluttajien valintoja voidaan tutkia.

  • Data Quality ja kuluttajatutkimuksen pelillistäminen -työpaja. Aistila on ollut mukana selvittämässä, miten online-kuluttajatutkimusten datan laatua voi parantaa tunnistamalla automaattisesti ”läpiklikkailijat” eli vastaajat, joiden huomio on muualla kuin tutkimuksessa. Pelillistämällä taas pyritään tutkimukseen vastaamisesta tekemään hauskempaa.

EuroSense-konferenssin saaminen Suomeen on Aistilan Terhin ja konferenssin toisen puheenjohtajan, Helsingin yliopiston professorin Mari Sandellin pitkäaikainen haave.

–Jo viisitoista vuotta sitten ideoitiin, miten hienoa olisi saada alan ihmiset ympäri maailmaa tulemaan Turkuun, kertoo Terhi. Ja nyt se haave toteutuu.


PS: Järjestämme lokakuussa asiakastilaisuuden, jossa kerromme konferenssin keskeisen annin ja Aistilan uusimmat kuulumiset. Siitä lisää myöhemmin!


Lisätietoa:

EUROSENSE 2022: A Sense of Earth 10th European Conference on Sensory and Consumer Research 13.-16.9.2022, Turun Logomo Järjestäjinä: European Sensory Science Society (E3S) ja Elintarviketieteiden seuran aistinvaraisen tutkimuksen jaosto ATJ.


Flavoria-tutkimusalusta: https://www.flavoria.fi/
Comentários


bottom of page